Verdachten gewapende overval op tankstation Beetsterzwaag zijn minderjarige Drachtsters (video)

Geplaatst op 21 juni 2021, om 11:49 uur

Beetsterzwaag – Een tankstation van Shell is zondagavond overvallen door twee gewapende mannen. Bij de overval werden sigaretten en geld buitgemaakt.

Rond twintig voor negen werd de politie gealarmeerd voor de overval op de Shell aan de Hoofdstraat in Beetsterzwaag. Bij de overval waren twee personen betrokken die met bivakmutsen en donkere kleding naar binnen gingen. De overvallers hebben tijdens de overval met een mes de twee aanwezige medewerkers bedreigd. Het tankstation werd tijdelijk gesloten, de medewerkers van het tankstation zijn niet gewond geraakt. De overvallers namen onder andere een grote hoeveelheid sigaretten en een onbekend geldbedrag mee.

De politie kwam massaal ter plaatse en zocht de omgeving af, hierbij werden ook politiehonden ingezet. Een politiehelikopter was vanuit Amsterdam onderweg maar kon boven het IJsselmeer geannuleerd worden. Tijdens de zoekactie bleken de verdachten namelijk te zijn aangetroffen. Ze werden op Het Zuid in Drachten op een fiets gezien en vervolgens klem gereden en aangehouden. De minderjarige Drachtsters werden vervolgens overgebracht naar het cellencomplex in Leeuwarden.

Bij de aanhouding hadden de verdachten de buit nog bij zich. In de bossen van Beetsterzwaag werd door een politiehond een tas met mogelijk de vermomming van de verdachte aangetroffen.

 

Reacties

reacties