Zwaargewond slachtoffer bij ongeval N355 is 55-jarige man uit Burgum (video)

Geplaatst op 21 juni 2021, om 11:15 uur

Ryptsjerk – Op de Rijksstraatweg (N355) bij Ryptsjerk ter hoogte van de verkeerslichten is zondagmiddag omstreeks 14:24 uur een motorrijder in botsing gekomen met een Fietser.

De 55-jarige fietser uit Burgum kwam hard ten val en werd door ambulancehulpverleners voorzien van eerstehulpverlening. Al snel ging de toestand van het slachtoffer achteruit, waarna een tweede ambulanceteam en het traumateam werden ingeschakeld. De ontmoetingen met de traumahelikopter vond plaats op de carpool bij Sumar.

Nadat het slachtoffer gestabiliseerd werd door de medici, werd hij met spoed overgebracht naar het Universitair Medisch Centrum Groningen. De trauma-arts ging daarbij met de ambulance mee om onderweg te assisteren.

Volgens Communicatieadviseur Ingrid Coenen, woordvoerder bij Politie Noord-Nederland is de motorrijder na het ongeval doorgereden. Ter plaatse op de N355 heeft de politie het ongeval geanalyseerd. Door de oproep in de media heeft de 36-jarige motorrijder uit de gemeente Noardeast-Fryslan zich gisteravond gemeld bij de politie. De man is aangehouden op verdenking van het doorrijden na het veroorzaken van het ongeval.

Reacties

reacties