Verdachte ongeregeldheden Oudemirdum meldt zich na tonen foto

Geplaatst op 17 juni 2021, om 12:00 uur

Oudemirdum – Op 27 april 2021 vonden er ongeregeldheden plaats bij het bos aan de Beukenlaan in Oudemirdum.

Vanwege deze ongeregeldheden doet de politie onderzoek naar degenen die hiervoor verantwoordelijk zijn. In de avond van de ongeregeldheden werden acht personen aangehouden.

Rellen in Oudemirdum
De man op onderstaande foto wordt verdacht van openlijke geweldpleging tegen de politie in de avond van 27 april, bij het bos aan de Beukenlaan in Oudemirdum. Een groep, bestaande uit zo’n 150 tot 200 personen, hield zich niet aan de toen geldende coronamaatregelen en stichtte daarnaast ook brand. Zij zijn door de politie verzocht om weg te gaan, maar een deel van de groep keerde zich vervolgens tegen de politie. Zo werden er onder andere volle bierflesjes naar de agenten gegooid. Eén van hen raakte hierbij lichtgewond. Ook raakten vier politievoertuigen zwaar beschadigd. Acht personen werden ter plaatse aangehouden.

Beelden verdachte
Het onderzoek naar deze ongeregeldheden en de betrokken verdachten is sindsdien verder gegaan. Inmiddels zijn er nog vier verdachten aangehouden: een 18-jarige man, een 22-jarige man en een 25-jarige man, allen afkomstig uit de gemeente De Fryske Marren en een minderjarige.

De politie is dringend op zoek naar nog een verdachte. De politie beschikt over beeldmateriaal van wat er zich in Oudemirdum heeft afgespeeld. Een aantal agenten droegen bodycams. Op die beelden is de verdachte, die ze nu nog zoeken, goed te zien. Het gaat om een witte man met een donkere jas met capuchon.

Na het tonen van deze foto in de media meldde deze persoon zich bij de politie. Ook hij is, als dertiende verdachte, aangehouden. Deze 26-jarige man uit de gemeente Súdwest-Fryslân wordt ervan verdacht een voorwerp naar een agent te hebben gegooid. Na het afleggen van de verklaring op het politiebureau is de verdachte heengezonden. De zaak zal ingezonden worden naar het Openbaar Ministerie en deze zal, in samenwerking met de politie, de zaak verder oppakken.

 

Reacties

reacties