Aanhoudingen na belediging en zoektocht naar confrontatie met agenten in Drachten

Geplaatst op 27 juni 2021, om 08:00 uur

Drachten – Aan de Raai in Drachten zijn in de nacht van zaterdagavond op zondagmorgen twee mannen aangehouden door de politie.

Tijdens een stapnacht op de Kade begon een 21-jarige Drachtster een agent uit te dagen. De man werd enkele malen gewaarschuwd maar nadat hij een diende beledigde werd hij aanhouden.

Een 26-jarige man uit Drachten bemoeide zich met deze aanhouding en wilde de confrontatie aangaan met de agenten. De agenten moesten hierop ook deze man tegen de grond werken en in de boeien slaan. Deze man verzette zich daarbij tegen zijn arrestatie.

Beide aangehouden mannen werden hierop overgebracht naar het cellencomplex in Leeuwarden. Tijdens het voorval werden meerdere politie-eenheden, waaronder een hondengeleider, ingezet. De ten laste legging is het verstoren van de openbare orde en het beledigen van een ambtenaar in functie.

Reacties

reacties