Slachtoffer (20) omgekomen na botsing met intercity en auto in Glimmen

Geplaatst op 16 mei 2021, om 19:57 uur

Glimmen – Op de spoorwegovergang aan de parallelweg in Glimmen is zondagavond een auto geschept door een intercity. De intercity was onderweg vanaf Groningen naar Den Haag Centraal.

De hulpdiensten werden rond 18:00 uur gealarmeerd. Meerdere ambulances, politie en de brandweer-eenheden werden op het ongeval afgestuurd. Ook een traumahelikopter werd gealarmeerd om het ingezette ambulancepersoneel te ondersteunen.

Op de bewaakte overgang is de trein door nog onbekende oorzaak in botsing gekomen met de auto. Omstanders hebben in afwachting op de hulpdiensten een slachtoffer gereanimeerd. De hulpverleners namen deze hulpverlening over. Inmiddels is bekend gemaakt door ProRail dat het slachtoffer is omgekomen. Het gaat om een 20-jarige man uit de gemeente Midden-Groningen.

Het traject Groningen – Assen is tot nader orde gesloten en duurt tot tenminste 23:00 uur. In de trein zaten 160 passagiers deze zijn met bussen overgebracht naar het volgende station. Onderzoek zal moeten uitwijzen hoe het incident heeft kunnen ontstaan en wat de oorzaak is geweest.

Reacties

reacties