Intercity en auto botsen op spoorwegovergang in Glimmen: ernstig gewonde bestuurder

Geplaatst op 16 mei 2021, om 18:24 uur

Glimmen – Op de spoorwegovergang aan de parallelweg in Glimmen is zondagavond een auto geschept door een intercity. De intercity was onderweg vanaf Groningen naar Den Haag Centraal.

De hulpdiensten werden rond 18:00 gealarmeerd. Meerdere ambulances, politie en de brandweereenheden werden op het ongeval afgestuurd. Ook een traumahelikopter werd gealarmeerd om het ingezette ambulancepersoneel te ondersteunen.

Op de bewaakte overgang is de trein door nog onbekende oorzaak in botsing gekomen met de auto. Het is nog niet bekend hoeveel slachtoffers bij het ongeval betrokken zijn. Omstanders hebben in afwachting op de hulpdiensten het slachtoffer gereanimeerd. Volgens de politie is het slachtoffer zeer ernstig gewond geraakt.

Het traject Groningen – Assen is tot nader orde gesloten en duurt tot tenminste 21:30 uur. In de trein zaten een nog onbekend aantal passagiers. Onderzoek zal moeten uitwijzen of het een ongeval betrof.

Update: Slachtoffer omgekomen bij botsing met Intercitytrein en auto in Glimmen

Reacties

reacties