Schade aan afgebrande snoepfabriek Drachten goed zichtbaar bij daglicht

Geplaatst op 16 april 2021, om 11:00 uur

Drachten – De schade aan de snoepjesfabriek CCI in Drachten was bij daglicht goed te zien. Een groot deel van het pand is volledig verwoest door de brand. 

Meerder brandweerkorpsen zijn nog steeds bezig met het nablussen van de brand. Rond tien voor twee werden brandweerkorpsen opgeroepen om de grote brand te bestrijden aan de Bolder.

De brand zou vermoedelijk zijn ontstaan in het magazijn van het bedrijf. Doormiddel van een stoplijn kon een deel van het gebouw worden behouden. Het ander gedeelte van het pand werd door de vlammenzee verwoest. Het nablussen zal nog enige uren op zich duren.

Vrijdagochtend net voor tien uur was de brand onder controle en werd de NL-Alert beëindigd. Bij de brand is geen asbest vrijgekomen. Een kraan werd ingezet om het pand uit elkaar te trekken om zo goed de brand te kunnen blussen.

Reacties

reacties