Image default
Friesland

Vlammenzee verwoest snoepjesfabriek CCI in Drachten (video)

Drachten – Een zeer grote brand heeft in de nacht van donderdagavond op vrijdagmorgen een bedrijfspand van een snoepfabriek aan de Bolder verwoest in Drachten.


Rond kwart voor twee werd de brandweer opgeroepen. Binnen enkele minuten werd de brand opgeschaald naar een zeer grote brand GRIP-1. Ter plaatse aan de ‘De Bolder’ bleek een felle uitslaande brand te woeden bij Continental Candy Industries BV, dat onder meer Jelly Beans produceert. De brand startte in een magazijn van CCI en kon vanuit de achterzijde snel uitbreiden naar de voorzijde van het complex.

Omdat de brand gepaard ging met enorm zwarte rookwolken werd een NL-Alert afgegeven welke opriep de ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit ze zetten. Uit voorzorg kwam ook een ambulance ter plaatse, voor zover bekend raakte niemand gewond. Alle aanwezige medewerkers konden tijdig het pand verlaten.

De brand bleef zich ook na een uur snel uitbreiden waardoor de brandweer een tweede bluspeloton inzette. Voor de brandbestrijding werden de brandweerkorpsen uit Drachten, Ureterp, Beetsterzwaag, Jubbega, Buitenpost, Surhuisterveen, Gorredijk, Burgum en Leeuwarden ingezet. De brandweerkorpsen van Grootegast en Giekerk verbleven op de kazerne in Drachten op het gebied dekkend te houden.

Ten tijde van de brand sloot de politie het bedrijventerrein deels af. Over de oorzaak van de brand is niks bekend.

Dit kan u ook interesseren:

Giertank kantelt bij Wirdum

Geweldsincident in AZC Drachten; man aangehouden

Brandweer rukt uit voor gaslekkage in Hurdegaryp

error: Deze content is beveiligd!