Amerikaan die verdacht wordt van neersteken agenten in Groningen overgeleverd aan Nederland

Geplaatst op 16 april 2021, om 13:03 uur

Groningen – De Amerikaanse man (32) die wordt verdacht van betrokkenheid bij een ernstig geweldsincident in Groningen is donderdagmiddag overgeleverd en ingesloten in Nederland. 

Agenten neergestoken
De Franse politie heeft zaterdagochtend 13 maart twee mannen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij het ernstige steekincident op woensdag 10 maart in Groningen. Twee agenten werden toen, tijdens een avondklokcontrole aan de Van Houtenlaan, plotseling aangevallen en verwond. Een van de agenten werd met zeer ernstige verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

Onderzoek
In het onderzoek kwamen de twee verdachten naar voren, een 20-jarige man uit de gemeente Oldambt en een 32-jarige Amerikaans staatsburger zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Het uitvoerige onderzoek heeft uiteindelijk geleid tot hun aanhouding.

Vanwege het onderzoek kan niet meer informatie worden gedeeld.

Reacties

reacties