Auto’s uitgebrand in Hoogezand; buurtbewoners spreken over brandstichting met molotovcocktail

Geplaatst op 20 april 2021, om 08:30 uur

Hoogezand – Twee auto’s zijn maandagavond laat uitgebrand aan de Thorbeckelaan in Hoogezand.

Rond half twaalf werd de brandweer opgeroepen voor een voertuigbrand. Bij aankomst bleek het om twee voertuigen te gaan die dicht tegen elkaar aan stonden geparkeerd. Volgens Buurtbewoners zou er mogelijk met een molotovcocktail zijn gegooid door drie jongeren. De politie kan en wil dit nog niet bevestigen in verband met het onderzoek.

De brandweer heeft de auto’s geblust, waarna de politie de gehele straat heeft afgezet voor sporenonderzoek. Eerder deze maand brandden er aan de Dreeslaan, een kleine honderd meter verderop, ook twee auto’s uit onder verdachte omstandigheden. Ook hier bleek een voertuig tegen een geparkeerde auto gezet te zijn.

Buurtbewoners getuigen
Buurtbewoners zagen gisteren heel kort na de brandstichting drie mannen wegrennen. ‘We hoorden een knal, keken naar buiten en toen scheurden er drie mannen weg in een klaarstaande auto. De zwarte Volkswagen Golf is expres dicht tegen de zilveren Mazda gereden om het op een ongeval te laten lijken. Precies op dezelfde manier als op de Dreeslaan, op 8 april.

De eigenaar van de zilveren Mazda kijkt vol frustratie naar zijn uitgebrande auto. ‘Ik had gisteren nog voor zestig euro getankt’. Puur toeval dat zijn auto is uitgebrand zegt hij. ‘Normaal sta ik altijd in een parkeervak aan de Dreeslaan’.

Reacties

reacties