N31 dicht bij Drachten na meerdere aanrijdingen door spookrijder

Geplaatst op 16 januari 2021, om 18:00 uur

Drachten – Op de N31 tussen Nijega en Drachten zijn meerdere aanrijdingen veroorzaakt door een spookrijder. De spookrijder is door de politie aangehouden.

De politie laat weten dat er voor zover bekend twee auto’s zijn aangereden. Er zijn twee ambulance ter plaatse gekomen voor een bestuurster met licht letsel, vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig. De N31 is vanwege de aanrijding en het onderzoek afgesloten in de richting van Drachten.

De spookrijder verzette zich flink bij de aanhouding. Hij is inmiddels overgebracht naar het politiebureau. Gezien het feit dat de auto van de man behoorlijk beschadigd is, zal hij door ambulancepersoneel worden nagekeken. Daarna zal hij worden ingesloten.

Volgens een omstander zou de spookrijder met drank op achter het stuur hebben gezeten. Ook verklaarde hij dat de spookrijder eerst in de richting van Drachten – Leeuwarden reed. Daarna zou de spookrijder gekeerd zijn. Een bergingsbedrijf zal na het politieonderzoek de beschadigde auto’s gaan afslepen.

Update: De verdachte is een 48-jarige man uit Heerenveen. De man is zaterdagavond laat heengezonden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

https://twitter.com/polfryslan/status/1350483177375150081

Reacties

reacties