Omstanders schieten te hulp bij brandende auto met paardentrailer

Geplaatst op 16 januari 2021, om 16:00 uur

Drachten – Zaterdagmiddag omstreeks 15:20 uur werden de hulpdiensten ingezet voor een autobrand op de A7 bij Drachten.

Op de rijbaan van Drachten richting Heerenveen kwam een voertuig met daarachter een paardentrailer tot stilstand nadat de automobilist een rokende motorkap constateerde. De automobilist zette zijn combinatie aan de kant. Bij het opendoen van de motorkap begon de auto te branden. Omstanders schoten te hulp door de brand te blussen.

De paardentrailer werd door de omstanders van het voertuig verwijderd en achter een ander voertuig geplaatst. De twee aanwezige paarden wisten zo in veiligheid gebracht te worden. Uit voorzorg kwamen een ambulance en een tankautospuit van de brandweer ter plaatse. Niemand raakte gewond. Gezien de brand goed geblust was door de omstanders hoefde de brandweer niet meer in actie te komen.

Een bergingsbedrijf heeft het voertuig afgesleept. De paardentrailer werd door de omstanders naar de plaats van bestemming gebracht. De rechter rijstrook werd door Rijkswaterstaat afgesloten ten tijde van de hulpverlening.

Foto’s Noordernieuws/De Vries Media

Reacties

reacties