Politie onderzoekt reeks van 14 brandstichtingen in Appingedam en Delfzijl

Geplaatst op 23 september 2024, om 10:45 uur

APPINGEDAM / DELFZIJL – De politie is een onderzoek gestart naar de reeks brandstichtingen die afgelopen weekend hebben plaatsgevonden in Appingedam en Delfzijl. Bij deze incidenten zijn verschillende bosschages en andere beplanting beschadigd geraakt.

In de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 september kwamen er meldingen binnen van brandstichtingen op verschillende locaties in Delfzijl, waaronder de Hornsbornplaat, Maisveld, Veldoven, Huibertplaat en Koningsplaat. De nacht daarop, van zaterdag 21 op zondag 22 september, werden opnieuw branden gesticht, dit keer aan de Hornsbornplaat, Zadelmakerij en Erwtenkamp in Delfzijl en op diverse plekken in Appingedam, waaronder de Solwerderweg, Tichelplaats, Lange Sissen, Spijkerlaan, Rootveld en de twee keer in de Derk Boeremastraat.

De politie roept getuigen op om zich te melden. Heeft u rond het tijdstip van de brandstichtingen iets verdachts gezien, beschikt u over camerabeelden, of heeft u andere informatie die kan helpen bij het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Bent u slachtoffer geworden van een van deze brandstichtingen en heeft u nog geen melding of aangifte gedaan? Doe dit dan alsnog via politie.nl of bel 0900-8844.

Foto’s: NoorderNieuws