Opnieuw onrustig in Sneek, meerdere jongeren aangehouden

Geplaatst op 10 oktober 2024, om 07:20 uur

SNEEK – In de wijk Noorderhoek in Sneek zijn woensdagavond meerdere mensen aangehouden, zo meldt de politie. De afgelopen avonden is het onrustig in de wijk. Een groep van tientallen jongeren steekt zwaar illegaal vuurwerk af en veroorzaakt vernielingen.

Het aantal arrestaties is nog niet bekend, maar volgens Omroep Fryslân zijn enkele jongeren aangehouden wegens het bezit van professioneel vuurwerk en softdrugs. Onder de aangehouden personen zijn ook minderjarigen, meldt de NOS.

De politie heeft de afgelopen dagen tientallen meldingen ontvangen van bewoners, voornamelijk over het afsteken van illegaal vuurwerk en vernielingen, zoals brandende containers. Ook hebben groepen jongeren zich tegen de politie gekeerd. Op sociale media werd opgeroepen om opnieuw naar de wijk te komen, maar de politie riep op om dit niet te doen.

Vanwege de ongeregeldheden is de politie een groot onderzoek begonnen naar een groep van 30 tot 40 personen. Getuigen worden gehoord en camerabeelden worden geanalyseerd. De politie benadrukt dat ouders van jongeren met illegaal vuurwerk ook verantwoordelijk kunnen worden gehouden.