Vrouw (22) zwaargewond na schietpartij, verdachte (31) aangehouden

Geplaatst op 9 juni 2024, om 13:19 uur

GRONINGEN – De politie doet onderzoek naar een schietincident dat op zondagochtend rond 6:00 uur plaatsvond aan de Rademarkt in Groningen. Daarbij raakte een 22-jarige vrouw uit Groningen zwaargewond. Een 31-jarige man uit Delfzijl is als verdachte aangehouden. Hij zit vast en wordt verhoord.

Het schietincident vond rond 6:00 uur plaats. Agenten die in de buurt waren hoorden een knal en gingen daarop af. Ter plaatse troffen zij een 22-jarige vrouw uit Groningen zwaargewond aan. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis. Kort daarop kon in de buurt de 31-jarige verdachte worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het cellencomplex en wordt verhoord. Er is een vuurwapen aangetroffen.

Agenten zijn direct na het incident begonnen met sporenonderzoek. Ook hebben ze gesproken met meerdere getuigen en bekijken ze camerabeelden. Het is nog niet bekend wat de toedracht van het schietincident is geweest.

Reacties

reacties