Stadion FC Emmen ontruimd door een instabiele mast

Geplaatst op 11 juni 2024, om 19:14 uur

EMMEN – Tijdens een periodieke controle van de lichtmasten van de Oude Meerdijk, het stadion van FC Emmen is een mankement aangetroffen.

Rond 15.30 uur werd het mankement in de bevestiging van de lichtmast doormiddel van drones aangetroffen. De mast bevindt zich aan de westkant van het stadion waardoor alle kantoorpanden moesten ontruimd worden. Een persconferentie die gepland stond voor vanavond is ook om die reden verplaatst naar een andere locatie.

De gemeente Emmen, de eigenaar van het stadion is verantwoordelijk voor de onderhoud, deze zal ook voor de kosten opdraaien indien een reparatie nodig is. Direct na het aantreffen van het mankement zijn ook de andere masten geïnspecteerd, het is nog onbekend of daar ook wat mis mee is.

Op dit moment is het nog onduidelijk hoelang het gaat duren voordat iedereen weer het stadion in kan, vanwege de zomerstop speelt FC Emmen momenteel sowieso geen wedstrijden.

De gemeente Emmen zal vermoedelijk hekken gaan plaatsen om een veilige situatie om het stadion te creëren.

Foto’s: NoorderNieuws

Reacties

reacties