OM eist negen jaar cel voor doodslag in vakantiehuis

Geplaatst op 5 juni 2024, om 07:59 uur

GEES – Het Openbaar Ministerie in Noord-Nederland heeft een gevangenisstraf van negen jaar geëist tegen een 30-jarige uit Roemenië afkomstige man. Hij wordt verdacht van het op 16 juli 2023 om het leven brengen van zijn broer in een vakantiehuis in Gees.

Volgens de officier van justitie heeft de verdachte het slachtoffer met een mes om het leven gebracht. Dat blijkt onder meer uit forensisch onderzoek en de verklaring van de verdachte zelf.

Alcohol
Uit meerdere verklaringen komt het beeld naar voren de broers het doorgaans goed met elkaar konden vinden. Deze avond hadden zij echter, mede onder invloed van een forse hoeveelheid alcohol, meermaals woorden met elkaar. Uiteindelijk hebben de onvriendelijkheden geleid tot een fatale steekpartij.

Doodslag
De officier van justitie kwalificeert het handelen van de verdachte als doodslag, omdat de man niet van te voren het plan had om zijn broer om het leven te brengen. Hij heeft dit min of meer in een opwelling gedaan. Daarbij had hij wel kunnen weten dat het steken met het mes dodelijk af zou kunnen lopen.

Intens groot verdriet
De verdachte toont veel berouw en is in het verleden niet met politie en justitie in aanraking geweest. Tegelijkertijd zal hij moeten leven met het feit dat hij zijn eigen broer om het leven heeft gebracht. “Daarmee heeft hij zijn familie en zichzelf intens groot en onherstelbaar verdriet aangedaan”, zegt de officier van justitie. “Tegelijkertijd zijn de huisgenoten van de verdachte ongewild geconfronteerd met het gewelddadige handelen van de verdachte. Dat moet indrukwekkend en beangstigend zijn geweest. (…) Daarom is een vrijheidsstraf van aanzienlijke duur op zijn plaats.”

Reacties

reacties