Brandweer ingezet voor twee containerbranden in korte tijd

Geplaatst op 23 juni 2024, om 06:07 uur

GRONINGEN – De brandweer is zaterdagavond ingezet voor twee containerbranden in de stad.

Omstreeks 22:45 werd de brandweer gealarmeerd voor een containerbrand aan de Oranjesingel in het Noorderplantsoen. Bij aankomst van de brandweer was er enige rookontwikkeling in één van de containers bij de speeltuin. Medewerkers van de handhaving hebben tevergeefs een bluspoging gedaan. Brandweerlieden hebben de klus geklaard door middel van de container vol te laten lopen met water. Waarschijnlijk is een wegwerp bbq de oorzaak.

Zeven minuten later werd de brandweer opnieuw gealarmeerd voor een containerbrand aan de Floresstraat. Daar bleek een bouwcontainer in brand te staan. De brandweer heeft deze brand laten branden.

Foto: NoorderNieuws

Reacties

reacties