Politie houdt twee personen aan tijdens drugsactie

Geplaatst op 21 juni 2024, om 16:15 uur

GRONINGEN – De politie heeft donderdag een actie gehouden die zich richtte op online aanbieders van verdovende middelen. Bij deze actie zijn twee personen aangehouden. Het gaat om een 24-jarige man uit Sappemeer en een 22-jarige man uit Groningen.

De actie was gericht op drugshandel, waarbij vaak sprake is van (online) bezorgdiensten, via sociale media-platformen als Telegram of Snapchat. De politie kwam de koeriers op het spoor via online-onderzoek en meldingen.

De twee verdachten zijn op heterdaad aangehouden. Ze zitten beide vast en ze worden verhoord. Het onderzoek wordt voortgezet onder leiding van de officier van justitie.

Tijdens dat onderzoek is ook een doorzoeking gedaan in een pand. Bij de doorzoeking is ruim een kilo harddrugs in beslag genomen. Daarnaast troffen agenten ongeveer 1500 xtc-pillen, geneesmiddelen, een stroomstootwapen en verschillende soorten designerdrugs aan.
De politie heeft ook een auto en contant geld in beslag genomen en gegevensdragers waar vervolgonderzoek op wordt verricht.

Reacties

reacties