Tuin kindvriendelijk inrichten? Zo pak je het aan!

Geplaatst op 3 mei 2024, om 00:00 uur

Heb je kinderen en woon je in een huis met een tuin? Dan wil je misschien dat je kinderen lekker buiten kunnen spelen als het goed weer is. Verwacht alleen niet dat ze uit zichzelf naar buiten gaan, want ze moeten zich wel kunnen vermaken in de tuin. Daarom is het belangrijk om je tuin kindvriendelijk in te richten. In deze tekst lees je hoe je dit aanpakt.

Controleer welke planten er in je tuin staan

Als je een tuin hebt, is de kans groot dat hier planten in staan. Heb je deze geplant toen je nog geen kinderen had? Dan zie je misschien geen noodzaak om hier nu ineens iets aan te veranderen. Toch kan het geen kwaad om eens te kijken welke planten er allemaal in je tuin staan. Sommige planten zijn namelijk giftig. Omdat jonge kinderen vaak de neiging hebben om van alles in hun mond te stoppen, kun je giftige planten het beste uit je tuin halen. Je hoeft een kind maar een fractie van een seconde uit het oog te verliezen en hij kan zich tegoed doen aan een giftige plant.

Denk na over speeltoestellen

Wie zijn tuin kindvriendelijk wil inrichten, kan ook eens nadenken over speeltoestellen. Je doet je kinderen ongetwijfeld een groot plezier met een schommel, glijbaan en/of speelhuisje. Veel mensen denken dat een speeltoestel ontzettend duur is, maar toch hoef je er niet de hoofdprijs voor te betalen. Speeltoestellen zijn er namelijk in allerlei soorten en maten, waardoor er vast ook eentje te vinden is die binnen jouw budget past. Je kunt eventueel ook op zoek gaan naar een tweedehands speeltoestel. Doordat zo’n toestel niet nieuw is, betaal je er veel minder voor.

Wil je een schommel of glijbaan kopen en komt deze op een harde ondergrond te staan? Dan is het verstandig om hier rubberen tegels onder te leggen. Doordat deze een stuk zachter zijn dan reguliere bestrating, doet het minder pijn als je kind ten val komt.

Zorg voor buitenspeelgoed

Is er geen ruimte voor een speeltoestel? Of vind je toestellen aan de dure kant? Geen paniek, want er zijn nog meer manieren om je tuin kindvriendelijk in te richten. Op een gazon kunnen je kinderen immers ook heerlijk spelen. Soms vermaken ze zichzelf, maar dit lukt niet altijd. Daarom is het handig om wat kinderspeelgoed voor buiten in huis te hebben, zoals een skippybal, zandbak of leuke buitenspelletjes.

Reserveer een plek voor een zwembad

Op warme dagen vinden kinderen het leuk om met water te spelen. Dit is iets om rekening mee te houden bij het inrichten van je tuin. Reserveer bijvoorbeeld een plekje voor een zwembad. Veel ruimte hoef je hier niet voor te hebben, want zwembaden voor in de tuin zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Hierdoor is er voor iedere tuin wel eentje te vinden. Ben je van plan om het zwembad op de bestrating te zetten? Leg er dan eerst zwembadtegels onder. Je verkleint zo de kans dat het zwembad binnen de kortste keren sneuvelt.

Reacties

reacties