Politie houdt opnieuw zeven personen aan tijdens drugsactie in Groningen

Geplaatst op 31 mei 2024, om 18:11 uur

GRONINGEN – De politie heeft op donderdag 30 mei in de stad Groningen een grote actie gehouden die zich richtte op de online aanbieders van verdovende middelen. Bij de actie zijn zeven personen aangehouden. Er werden meerdere woningen doorzocht en er diverse goederen in beslag genomen. De drugsactie is ingezet om criminele activiteiten te verstoren en om informatie te verzamelen. Vervolgacties worden niet uitgesloten.

De politie ziet in Groningen meerdere signalen die wijzen op drugshandel, waarbij vaak sprake is van (online) drugsbezorgdiensten, zoals Telegram of SnapChat. Politie en OM hebben daarom besloten tot een actie om op één dag meerdere drugskoeriers te kunnen aanhouden. De politie kwam de koeriers op het spoor via online onderzoek en meldingen.

Dit heeft geleid tot de aanhouding van zeven verdachten: een 17-jarige man uit Groningen, een 27-jarige man uit Groningen, een 28-jarige man uit Norg, een 22-jarige man uit Groningen, een 21-jarige man uit Groningen, een 21-jarige man uit Groningen en een 30-jarige man uit Assen.

Wat is er aangetroffen?
Bij de verschillende aanhoudingen en doorzoekingen is ongeveer 1,2 kilo harddrugs in beslag genomen. In één woning werd een kilo amfetamine aangetroffen en een paar duizend euro aan contant geld. In overige woningen waar doorzoekingen werden gedaan, troffen agenten onder andere XTC, cocaïne, designerdrugs en een paar duizend euro aan contant geld aan.

De politie heeft daarnaast beslag gelegd op vier voertuigen en bij alle verdachten is de telefoon in beslag genomen. De telefoons worden verder onderzocht.

Reacties

reacties