Kat gered tijdens woningbrand

Geplaatst op 1 mei 2024, om 08:07 uur

EMMEN – In de nacht van dinsdag op woensdag is omstreeks 00:25 uur brand uitgebroken in een appartement op de onderste etage van een flatgebouw aan de Haagjesweg in Emmen.

Bij de aankomst van de brandweer stond de Haagjesweg blauw van de rook. Door onbekende oorzaak brak er brand uit in de afzuiginstallatie van de keuken aldus de Officier van Dienst van de brandweer Zuidoost-Drenthe. De brandweer heeft doormiddel van een binnenaanval de brand weten te blussen. Uit de woning is door de brandweer tijdens de inzet ook een kat gered, deze maakt het naar omstandigheden goed.

Bij de brand hebben meerdere bewoners van het gebouw rook ingeademd, ook zijn er tijdelijk meerdere appartementen ontruimd. Er is een ambulance ter plaatse gekomen om de bewoners te controleren.

De bewoonster van het appartement wilde niet meewerken aan vervolgonderzoek in het ziekenhuis en besloot zichzelf op te sluiten in het appartement. Hulpdiensten hebben na twee uur besloten haar daar achter te laten.

Foto’s: Fabian Grave / NoorderNieuws

Reacties

reacties