Voortvluchtige tbs’er Mouloud M. overgeleverd aan Nederland

Geplaatst op 12 april 2024, om 17:32 uur

TJECHIË – De voortvluchtige tbs’er die op 7 februari uit Groningen ontsnapte, is uitgeleverd door Tsjechië. Op 26 februari werd hij daar door de Tsjechische politie aangehouden tijdens een controle in Kadan. Het Nederlandse Openbaar Ministerie verzocht Tsjechië om zijn uitlevering.

Op vrijdagmiddag 12 april landde hij op Schiphol onder begeleiding van de Koninklijke Marechaussee (KMar). Hij wordt overgedragen aan de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

De 33-jarige man verbleef in de Van Mesdagkliniek in Groningen, waar hij tijdens begeleid verlof wist te ontsnappen. Er volgde een zoektocht door het Fugitive Active Search Team van de Nederlandse politie (FASTNL), en er werd een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd.

Reacties

reacties