Schoorsteenbrand slaat over naar zolder

Geplaatst op 23 april 2024, om 08:38 uur

TWIJZELERHEIDE – De brandweer van De Westereen en Dokkum zijn in de nacht van maandag op dinsdag gealarmeerd voor een zolderbrand aan de Tsjerkepaed.

Bij aankomst van de brandweer was er veel rookontwikkeling zichtbaar vanaf de zolder. De brandweer en de politie hebben het blok woningen ontruimd. Schoorsteenbrand was overgeslagen naar de zolder. Met behulp van de hoogwerker is de brandweer de brand gaan blussen.

Door een stoplijn in het dak te maken heeft de brandweer weten te voorkomen dat de brand oversloeg naar de naastgelegen woning. Bij de brand raakte niemand gewond. Stichting Salvage is ingeschakeld om de brandschade af te handelen en slaap plek te regelen voor de bewoners en de naastgelegen buren.

Foto’s: SRFotografie

 

Reacties

reacties