Inbreker verstopt zich in paardentrailer en wordt aangehouden

Geplaatst op 5 april 2024, om 16:51 uur

APPELSCHA – Op vrijdagochtend werd een inbraakpoging verstoord bij een pand langs de Vaart Zuidzijde, waarbij twee verdachten werden betrapt.

Een verdachte koos ervoor te voet te vluchten, terwijl de andere een rode Ford Transit Connect ontvreemdde om zich uit de voeten te maken in een onbekende richting. De politie schaalde direct op en zette het omliggende gebied af, waarbij zowel een politiehelikopter als hondengeleiders werden ingezet in de zoektocht.

Een tip van een vrouw op de Drentseweg leidde de politie naar een persoon die zich op een erf verborgen hield. Met de hulp van twee burgers werd deze man in een paardentrailer aangetroffen en gearresteerd, terwijl zijn medeverdachte wist te ontkomen.

Later die dag werd de tweede verdachte in Hoogeveen aangehouden. De politie voerde een grondig onderzoek uit bij het pand waar de inbraakpoging plaatsvond en nam een voertuig in beslag voor verder onderzoek, hoewel het niet duidelijk is of dit de gebruikte vluchtwagen was.

De aangehouden verdachten, 27 en 30 jaar oud, zijn beiden afkomstig uit Hoogeveen.

Foto’s: Zo-nieuws.nl

Reacties

reacties