Zeer grote brand bij autobedrijf

Geplaatst op 13 maart 2024, om 16:36 uur

HEEREVEEN – Op woensdagmiddag brak een grote brand uit in een garagebedrijf van Peugeot Haaima Hylkemagelegen aan het Beurtschip in Heerenveen.

Vanwege de snelle verspreiding van het vuur, heeft de brandweer de situatie opgeschaald naar een ‘zeer grote brand’, waarbij de vlammen nu uit het dak van het gebouw slaan en grote zwarte rookpluimen boven de locatie zichtbaar zijn. Als gevolg van de aanzienlijke rookontwikkeling is er een NL-Alert uitgezonden.

Om de brand effectiever te bestrijden, maakt de brandweer gebruik van twee hoogwerkers en een omvangrijk watertransport. Bovendien zijn er twee meetteams ingeschakeld om de rookverspreiding te monitoren en te onderzoeken of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

Foto’s: 112Stellingwerf.nl

Reacties

reacties