Verdachte aangehouden op verdenking van brandstichting

Geplaatst op 15 maart 2024, om 14:08 uur

KLAZIENAVEEN – De politie doet onderzoek naar een reeks autobranden die de afgelopen dagen plaats hebben gevonden in Zuidoost-Drenthe. Op vrijdag 15 maart werd een verdachte aangehouden. De man wordt verdacht van brandstichting in Klazienaveen, de politie onderzoekt of hij betrokken is geweest bij meerdere branden.

Rond 3.00 uur bleek er een auto aan De Lauden in Klazienaveen in brand te staan. Kort nadat agenten ter plaatse waren, hebben zij een verdachte aangehouden. Het gaat om een 20-jarige man uit Klazienaveen. De verdachte is meegenomen naar het bureau en wordt verhoord. De auto van de verdachte is in verband met het onderzoek in beslag genomen.

Meerdere autobranden
Sinds begin maart hebben er meerdere autobranden plaatsgevonden in Zuidoost-Drenthe, waarbij het vermoeden is dat er sprake is van brandstichting. Afgelopen nacht is er niet alleen in Klazienaveen sprake geweest van brand, maar ook op Erica, Nieuw-Amsterdam en Emmen vatten auto’s vlam. Ze onderzoeken of en in hoeverre de verdachte een rol heeft gehad bij deze branden.

Foto: Van Oost Media

 

Reacties

reacties