Drie verdachten aangehouden na nieuwe explosie

Geplaatst op 14 maart 2024, om 15:40 uur

SCHOONOORD – De politie heeft op donderdag 14 maart drie verdachten aangehouden na een nieuwe explosie in de Brugstraat in Schoonoord. Die explosie vond rond 03:00 uur plaats bij een woning. Op dezelfde plek vond op woensdag 13 maart rond 02:10 uur ook al een explosie plaats. De politie doet onderzoek naar beide incidenten.

De melding van de tweede explosie kwam op donderdag 14 maart rond 03:00 uur bij de politie binnen. Ook de brandweer en ambulancedienst kwamen ter plaatse, omdat er brand was uitgebroken. De twee oudere bewoners konden het pand veilig verlaten, maar ze hebben daarbij wel rook ingeademd. Ook een omwonende heeft rook ingeademd. Eén van de drie gewonden is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanhoudingen
De politie is meteen gestart met een opsporingsonderzoek. In de omgeving van de Brugstraat werd rond 03:30 uur een 17-jarige man uit Rotterdam aangehouden als verdachte. Op basis van informatie vanuit het onderzoek is vervolgens uitgekeken naar een specifiek voertuig. Deze auto werd rond 04:30 uur staande gehouden op de A28 nabij Harderwijk. De twee inzittenden zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het veroorzaken van de explosie. Het gaat om twee vrouwen van 23 jaar uit Amsterdam en Barendrecht. De aangehouden verdachten zitten vast en ze zullen worden verhoord.

Foto’s: Van Oost Media

default

default

Reacties

reacties