Uitslaande schoorsteenbrand, buurman slaat alarm

Geplaatst op 29 maart 2024, om 07:56 uur

DRACHTEN – De brandweer van Drachten is donderdagavond om 22:45 uur gealarmeerd voor een schoorsteenbrand aan de Houtlaan.

Een buurman ontdekte de schoorsteenbrand en alarmeerde direct de brandweer. Toen de brandweer ter plaatse kwam sloegen de vlammen uit de schoorsteen. De brandweer is met behulp van de hoogwerker naar boven gegaan en heeft de vlammen gedoofd met twee schuimblussers. Met een ramoneur is de schoorsteen verder geveegd om alle rotzooi uit de schoorsteen te krijgen.

Uit voorzorg werd er bij de buren aangeklopt om hen uit de woning te halen. Omdat de buren niet reageerden werd uit voorzorg de deur geforceerd met een breekijzer. Er werd niemand in de woning aangetroffen. De brandweer heeft de houtkachel gecontroleerd en metingen verricht. De bewoners zijn opgevangen bij de buren.

Foto’s: SRFotografie

Reacties

reacties