Brand in elektriciteitshuisje zorgt voor stroomuitval

Geplaatst op 2 maart 2024, om 23:10 uur

KOLLUMERSWEACH – De brandweer van De Westereen kon de brand in een elektriciteitshuisje aan de Foarwei in Kollumersweach pas na twee uren blussen. De brand in het huisje leidde tot een grote stroomstoring in het dorp en de omliggende gebieden.

De brand ontstond rond 18.00 uur, er zaten maximaal 1000 huishoudens zonder stroom. De brandweer kon pas bezig met de brand blussen nadat Liander ter plaatse was gekomen. Uit het huisje kwam lange tijd rook totdat de brand was geblust.

Hoe de brand kon ontstaan is niet duidelijk. Tot 20.30 uur brandden in meerdere huizen kaarsjes of noodverlichting. Na 20.00 uur kon de brandweer de brand blussen. Het huisje moest ontkoppeld worden van spanning en de monteurs van Liander moesten dat op meerdere punten rondom Kollumersweach doen.

Door Liander is er een noodaggregaat geplaatst voor de woningen rondom het elektriciteitshuisje.

Foto’s Jelke Jongsma/Nieuwsuitkollum.nl

Reacties

reacties