78-jarige vrouw die dodelijk ongeval veroorzaakte: ‘Ik wilde remmen maar gaf gas’

Geplaatst op 13 februari 2024, om 20:04 uur

VEENDAM – Voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval op de Continentenlaan in Veendam is tegen een 78-jarige vrouw een werkstraf van 120 uur geëist, waarvan de helft voorwaardelijk is. De vrouw reed op 16 februari vorig jaar met haar auto een 50-jarige vrouw op de fiets aan, die enkele dagen later aan haar verwondingen overleed.

Het tragische incident vond plaats toen de 78-jarige vrouw boodschappen ging doen en met haar auto achteruit de afrit afreed. Daarbij raakte ze de vrouw op de fiets, die bekneld raakte onder de auto. De automobiliste verklaarde dat ze in plaats van te remmen per ongeluk het gaspedaal indrukte, nadat ze dacht dat de fietser viel en daarvan schrok.

De officier van justitie betoogde dat de versie van de verdachte niet kan kloppen, aangezien de schade aan de auto aantoonde dat de fietser nog overeind stond toen ze werd geraakt, en dat de auto op dat moment een hoge snelheid had. Hierdoor concludeerde de aanklager dat de automobiliste de fietser over het hoofd moet hebben gezien door haar onoplettendheid, wat tot het ongeval leidde.

Naast de werkstraf eiste de officier van justitie een rijontzegging van een half jaar. Hij hield daarbij rekening met de persoonlijke omstandigheden van de verdachte, die niet eerder veroordeeld is en flink aangedaan is door het ongeval, waarvoor ze psychische hulp heeft gezocht.

De advocaat van de vrouw betoogde dat er sprake was van een verkeersfout en pleitte voor een lagere straf. De rechtbank doet op 27 februari uitspraak over de zaak.

Reacties

reacties