Zeer grote brand bij havenbedrijf in Harlingen

Geplaatst op 23 januari 2024, om 16:24 uur

HARLINGEN – Er woedt momenteel een zeer grote brand bij het havenbedrijf Nesta Shipping in Harlingen, waarbij de rook zelfs van verre afstand zichtbaar is. De situatie heeft geleid tot de inzet van een GRIP1-coördinatie, waardoor verschillende hulpdiensten efficiënter kunnen samenwerken.

Brandweerteams uit Grou, Bolsward, Leeuwarden, Harlingen, Franeker, Witmarsum en Menaam zijn gemobiliseerd om het vuur te bestrijden. Er wordt gewaarschuwd voor hevige rookontwikkeling. De Veiligheidsregio adviseert mensen om uit de rook te blijven en raadt aan om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatiesystemen uit te schakelen.

De brand heeft zich ontwikkeld in een loods van het bedrijf, gelegen aan de Korte Lijnbaan in Harlingen.

Foto’s: SRFotografie

 

Reacties

reacties