Seksueel misdrijf in Groningen, wie herkent deze man

Geplaatst op 30 januari 2024, om 09:40 uur

GRONINGEN – Een jonge vrouw is op vrijdag 1 december 2023 slachtoffer geworden van een zedenfeit in de stad Groningen. Een onbekende man heeft ongewenste seksuele handelingen bij haar verricht.

Het incident vond plaats op straat aan de Kleine der A. Uitgebreid politieonderzoek heeft ertoe geleid dat er een verdachte in beeld is. Wie herkent deze man op de opvallende racefiets? Het incident heeft plaatsgevonden in de nacht van donderdag 30 november op vrijdag 1 december tussen 01:15 en 02:30 uur. De politie is gelijk na binnenkomst van de melding een uitgebreid onderzoek gestart. Er is onder meer sporenonderzoek en buurtonderzoek verricht. Er zijn veel camerabeelden veiliggesteld en geanalyseerd. Dit politieonderzoek heeft ertoe geleid dat er een verdachte in beeld is. De man is op camerabeeld in de omgeving van de Brugstraat en Kleine der A te zien. Zijn identiteit is niet bekend. Wie herkent hem? In de bewuste nacht fietst de verdachte op een opvallende retro racefiets door de binnenstad. De man droeg die avond een petje en sprak vermoedelijk Engels. Er zijn zwart-wit camerabeelden van de verdachte beschikbaar, waarbij de werkelijke kleurtonen kunnen afwijken van hoe ze op dit zwart-wit beeld lijken.

Een andere jonge vrouw heeft het slachtoffer kort na het incident aangesproken op straat. De identiteit van deze vrouw is nog niet bekend, en de politie komt graag met haar in contact. Ook is bekend dat er rond het tijdstip van het incident meerdere mensen lopend of op de fiets door de straat zijn gekomen, en dat er enkele auto’s reden. Mogelijk hebben deze mensen iets gezien of gehoord, en de politie wil graag in contact komen met deze belangrijke getuigen. Elk detail, hoe klein ook, kan belangrijk zijn in het onderzoek.

Heeft u die nacht tussen 01:00 en 03:00 uur iets opvallends gezien in de omgeving van de Kleine der A? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844.

Foto: Politie

Reacties

reacties