Nep bericht over schietincident zorgt voor onrust in omgeving

Geplaatst op 19 januari 2024, om 16:33 uur

JUBBEGA – De politie heeft onderzoek gedaan naar een melding van een schietincident op de Tjongervallei nabij Jubbega op vrijdagmiddag. Uit het onderzoek is gebleken dat er geen sprake was van een schietincident. De knallen werden veroorzaakt door de knalpijp van een auto. Deze situatie zorgde voor onrust in de regio, mede doordat er een vals bericht werd verspreid waarin de politie werd verondersteld te hebben opgeroepen om binnen te blijven.

De oorspronkelijke melding van het schietincident kwam rond 11:30 uur bij de politie binnen. Er was informatie ontvangen dat er mogelijk geschoten zou zijn vanuit een auto op de Tjongervallei. Agenten gingen ter plaatse, maar vonden geen sporen van een mogelijk schietincident. De politie heeft gezocht naar een specifiek type auto met een specifieke kleur in de omgeving. Rond 14:00 uur werd eenzelfde type auto aangetroffen in de buurt. Deze auto bleek rond 11:30 uur in de omgeving van de Tjongervallei te zijn geweest. Er werd geen wapen aangetroffen in het voertuig. De knallen waren te wijten aan een knalpijp op de auto, wat heeft geleid tot de melding van het schietincident.

De melding veroorzaakte onrust in Jubbega en omgeving. Kort na het middaguur werd er via sociale media een bericht verspreid waarin de lokale politie beweerde dat mensen ramen en deuren moesten sluiten en binnen moesten blijven vanwege het gemelde schietincident en de vermeende onveilige situatie. Dit bericht was echter niet afkomstig van de politie en bevatte onjuiste informatie. Er is een onderzoek gestart naar de herkomst van het bericht, en de politie heeft via sociale media verzocht om het bericht niet verder te verspreiden. De politie roept de afzender van het onjuiste bericht op om zich bij hen te melden.

Reacties

reacties