Gerbens auto vol met vuurwerk vliegt in brand na roken shag

Geplaatst op 30 december 2023, om 18:35 uur

ZUIDWOLDE – Gerben, een 21-jarige man uit Nieuwleusen, is aan een gevaarlijke situatie ontsnapt nadat zijn auto in brand vloog na een tripje naar Duitsland om vuurwerk te kopen. Op een landweg in Zuidwolde (Drenthe) slaan grote vlammen en dikke, zwarte rookwolken uit een auto. Terwijl de claxon continu afgaat, vliegen er vuurpijlen in allerlei kleuren uit de wagen. Omhoog, het weiland in, de weg over.

Gerben vertelde dat hij samen met een vriend vuurwerk had gekocht in Duitsland en op weg terug was naar huis. Terwijl ze onderweg waren, staken ze een sigaret op en gooiden de peuk uit het raam. Vanwege de wind waaide de sigaret echter terug de auto in en belandde op de lading vuurwerk die achterin de auto lag.

Dit veroorzaakte een grote knal, en Gerben zette snel de auto aan de kant en stapte uit. Hij liep brandwonden aan zijn been op en moest naar het ziekenhuis, maar kon het navertellen. De auto werd volledig verwoest door de brand.

Ondanks deze schokkende ervaring lijken de mannen niet afgeschrikt te zijn, aangezien Gerbens vriend de volgende ochtend terug naar Duitsland ging om nieuw vuurwerk te kopen.

Reacties

reacties