Gaslek in woning tijdens uitslaande brand

Geplaatst op 5 december 2023, om 09:05 uur

APPELSCHA – Maandagavond omstreeks 18:40 uur werd de brandweer van Appelscha gealarmeerd voor een woningbrand aan De Valouwe in Appelscha.

Ter plaatse was er sprake van forse rookontwikkeling en was de brand reeds uitslaand aan de achterzijde van het pand. De brandweer heeft met twee stralen hogedruk een binnen aanval ingezet. Omdat er sprake was van een gaslekkage hebben de brandweerlieden het pand verlaten en gewacht op de komst van netbeheer Liander. Netbeheerder Liander is ter plaatse gekomen en heeft de gastoevoer naar de woning afgesloten.

De brandweer kon vervolgens overgaan op nablussen. Brandweer Smilde assisteerde de brandweer van Appelscha met een waterwagen om genoeg bluswater voorhanden te hebben. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend. Bij de brand raakt tot zover bekend niemand gewond.

Foto’s: zo-nieuws.nl

Reacties

reacties