Brandweer uitgerukt voor zinkende boot

Geplaatst op 24 december 2023, om 13:09 uur

DELFZIJL – Aan de noordzijde van het Eemskanaal in Delfzijl is zondagochtend een boot bijna geheel in het water gezonken.

De boot die aan een steiger vast zat kwam plotseling vol met water te staan, waardoor de boot te zwaar werd en op het punt stond om onder water terecht te komen. Omdat de boot scheef in het water hing en daardoor ook brandstof verloor, werd omstreeks kwart voor tien de brandweer ingeschakeld.

Naast de brandweer van Delfzijl, werd ook de post uit Bedum opgeroepen om met olieschermen ter plaatse te komen. De brandweerlieden van Delfzijl hebben in afwachting van de olieschermen de boot eerst nog extra stevig aan de steiger vast gezet. Waardoor men vervolgens met behulp van de brandweerboot de olieschermen om het bootje heen konden leggen, zodat de brandstof niet verder in het oppervlakte water terecht zou komen.

Na deze klus konden de beide posten van Delfzijl en Bedum weer inpakken en terugkeren naar de kazerne. De eigenaar zal een oplossing zoeken om de boot weer recht te trekken, of uit het water te laten halen voor reparatie.

Foto: Ate Atema

Reacties

reacties