Tweede minderjarige verdachte aangehouden voor aanval op Thierry Baudet

Geplaatst op 23 november 2023, om 18:26 uur

GRONINGEN – De politie heeft een tweede verdachte aangehouden in verband met de mishandeling van FVD-leider Thierry Baudet op maandag. Deze tweede verdachte is een minderjarige jongen. De eerste persoon die werd aangehouden, is ook minderjarig en moet veertien dagen langer in hechtenis blijven.
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft geen informatie vrijgegeven over de identiteit van de aangehouden jongen, en er is ook nog niets bekend over zijn rol bij de aanval. De tweede verdachte werd op dinsdag gearresteerd.

Thierry Baudet werd maandag in een café in Groningen aangevallen met een bierflesje op zijn hoofd. Kort na de aanval werd de eerste verdachte, een vijftienjarige jongen, al aangehouden. De rechter-commissaris heeft donderdag bepaald dat deze jongen veertien dagen langer in hechtenis moet blijven.

Beide jongens worden door het OM verdacht van mishandeling van een politicus, wat een aanzienlijke maatschappelijke impact heeft. Vanwege hun leeftijd geeft justitie echter terughoudend informatie over de verdachten.

Na de aanval werd Thierry Baudet naar het ziekenhuis gebracht. Tijdens een persconferentie de dag erna zei de FVD-leider dat hij geluk heeft gehad, omdat de fysieke schade relatief meeviel gezien de omstandigheden.

Reacties

reacties