VIDEO: Thierry Baudet opnieuw aangevallen: naar ziekenhuis gebracht

Geplaatst op 20 november 2023, om 18:20 uur

GRONINGEN – Thierry Baudet, de partijleider van Forum voor Democratie, is opnieuw aangevallen tijdens een evenement, zo heeft de partij aan RTL Nieuws bevestigd. Hij is naar het UMCG-ziekenhuis in Groningen gebracht, maar volgens de partij “lijkt het erop dat alles goed zal komen.”

De aanval vond plaats toen Baudet op zijn hoofd werd geslagen, waarna hij door zijn beveiliging naar het ziekenhuis werd gebracht. Er is nog geen informatie beschikbaar over de ernst van de verwondingen van de partijleider.

Er circuleert een video op sociale media waarin de aanval te zien zou zijn, maar de exacte toedracht van het incident blijft vooralsnog onduidelijk.

Een woordvoerder van de politie in Groningen heeft nog geen informatie kunnen verstrekken over wat er is gebeurd, maar geeft aan bezig te zijn met het onderzoeken van de zaak.

Dit incident volgt op een eerdere aanval op Baudet op 26 oktober, toen hij voorafgaand aan een lezing aan de Universiteit Gent werd geslagen met een paraplu. Hij liep destijds een lichte hersenschudding op en moest tijdelijk zijn campagneactiviteiten staken. De aanvaller was een 30-jarige man van Oekraïense afkomst.

Reacties

reacties