Politie vindt messen, zwaar vuurwerk en harddrugs tijdens grote controle

Geplaatst op 26 november 2023, om 15:53 uur

ASSEN – Zaterdagavond heeft de politie van Assen een preventieve fouilleeractie uitgevoerd in het centrum van Assen. Tijdens deze actie werden bijna 200 personen gecontroleerd en werden 30 voertuigen doorzocht. Hierbij zijn verschillende verboden voorwerpen in beslag genomen, waaronder zakmessen, een stanleymes en meerdere stuks zwaar vuurwerk. Bovendien is één persoon aangehouden vanwege het bezit van een handelshoeveelheid harddrugs.

De controles vonden plaats op diverse locaties in het centrum van Assen, waaronder de Groningerstraat, Rolderstraat en de Markt. De politie heeft aangekondigd dat er de komende maanden op verschillende momenten en op verschillende plaatsen in de binnenstad preventieve fouilleeracties zullen worden uitgevoerd. Ze moedigen burgers aan om verdachte situaties te melden en informatie met hen te delen om zo samen te werken aan een veilige binnenstad.

Het centrum van Assen is eerder aangewezen als een veiligheidsrisicogebied, wat de politie de bevoegdheid geeft om na toestemming van het Openbaar Ministerie preventief te fouilleren. Het doel is om wapens, zoals messen en andere potentieel gevaarlijke voorwerpen, uit de binnenstad te weren.

Reacties

reacties