Drie auto’s doelwit van vandalisme op carpoolplaats

Geplaatst op 10 november 2023, om 13:35 uur

Op de carpoolplaats en het Park & Ride-terrein bij Gieten zijn in de nacht van donderdag op vrijdag ten minste drie auto’s beschadigd door vandalisme. Onbekenden hebben de ramen van de voertuigen ingeslagen.

Op dit moment zijn er drie beschadigde voertuigen bekend. Er bestaat een mogelijkheid dat er meer auto’s zijn vernield, maar deze zouden mogelijk al zijn weggehaald door de eigenaren. Het is nog onduidelijk of er uit de beschadigde auto’s iets is gestolen. Dit zal pas vastgesteld kunnen worden nadat de eigenaren zich melden.

De politie is in kennis gesteld van deze vernielingen, wat blijkt uit het afzetlint dat bij de beschadigde auto’s is geplaatst. Getuigen die in de nacht van donderdag op vrijdag iets hebben waargenomen op de carpoolplaats in Gieten, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Daarnaast zijn er meldingen van soortgelijke incidenten op de carpoolplaatsen Assen-Noord en Assen-Zuid. Hier zouden volgens de eerste berichten twee auto’s zijn vernield. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de incidenten op deze verschillende locaties.

Foto’s: Persbureau Drenthe

Reacties

reacties