Dader die Baudet met fles aanviel, is minderjarige jongen uit Groningen

Geplaatst op 21 november 2023, om 10:55 uur

GRONINGEN – De verdachte die maandagavond Thierry Baudet aanviel door hem met een fles te slaan, blijkt een minderjarige jongen uit Groningen te zijn, zoals bevestigd door de politie. Thierry Baudet, de voorman van Forum voor Democratie, heeft nog niet persoonlijk gereageerd op het incident.

Forum voor Democratie heeft gemeld dat Baudet bij een verkiezingsevenement in een café in Groningen is geraakt aan zijn achterhoofd en rond zijn slaap door een bierfles. Zijn beveiliging heeft hem naar het UMCG-ziekenhuis in Groningen gebracht, waar hij naar verluidt behandeld is door een traumachirurg. De geplande campagnebijeenkomst in Zwolle, waar Baudet ‘s avonds aanwezig zou zijn, is geannuleerd.

Dit incident volgt op een eerdere aanval op Baudet op 26 oktober, toen hij voorafgaand aan een lezing aan de Universiteit Gent werd geslagen met een paraplu. Hij liep destijds een lichte hersenschudding op en moest tijdelijk zijn campagneactiviteiten staken. De aanvaller was een 30-jarige man van Oekraïense afkomst.

Reacties

reacties