Mistgenerator zet winkelpand vol rook

Geplaatst op 29 oktober 2023, om 19:36 uur

GRONINGEN – Op zondagmiddag werden hulpdiensten opgeroepen vanwege een mogelijke winkelbrand aan het Overwinningsplein.

Rond 12:00 uur kwam de melding binnen, en als reactie werden een brandweertankwagen en een hoogwerker naar de locatie gestuurd. Een fotocorrespondent ter plaatse beschreef dat de winkel vol rook leek te staan, maar het betrof eigenlijk rookmist afkomstig van een generator. Veel winkels zijn uitgerust met dit systeem, dat wordt geactiveerd wanneer er bijvoorbeeld een inbraak plaatsvindt. De rookmist belemmert het zicht van een potentiële inbreker.

Brandweerlieden inspecteerden de situatie ter plaatse, maar keerden al snel weer terug naar hun kazerne. De politie is nu belast met verder onderzoek naar het incident. De reden waarom de mistgenerator werd geactiveerd, blijft vooralsnog onbekend.

Foto’s: Ten Cate fotografie


Reacties

reacties