Gevangene ontsnapt bij ziekenhuisbezoek

Geplaatst op 18 oktober 2023, om 17:50 uur

TER APEL – Een gedetineerde uit de penitentiaire inrichting (PI) in Ter Apel is dinsdagmiddag enige tijd ontsnapt tijdens zijn overbrenging naar het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal voor een medische controle meldt RTV Noord.

De ontsnapping vond plaats rond 12.00 uur terwijl hij onder begeleiding was van twee beveiligers van de Dienst Vervoer en Ondersteuning. Na de ontsnapping startten de beveiligers en de politie onmiddellijk een zoekactie. Inwoners van Stadskanaal en omgeving ontvingen ook een Burgernet-melding met een beschrijving van de man, waarbij werd geadviseerd om de man niet zelf te benaderen maar onmiddellijk 112 te bellen bij waarneming. Dankzij een tip van een Burgernet-ontvanger werd de man later op de avond gelokaliseerd en opnieuw aangehouden. Hij is overgebracht naar PI Ter Apel en in een isoleercel geplaatst.

PI Ter Apel is een gevangenis voor uitgeprocedeerde vreemdelingen die geen verblijfsrecht meer hebben in Nederland. Deze gevangenen hebben een misdrijf begaan of worden hiervan verdacht en worden doorgaans na hun detentie uitgezet naar hun land van herkomst.

Reacties

reacties