Fietser opzettelijk aangereden door automobilist

Geplaatst op 18 oktober 2023, om 17:23 uur

LEEUWARDEN – Een fietser is woensdagmiddag gewond geraakt na vermoedelijk een aanrijding met een automobilist nabij de Goudenregenstraat in Friesland, zoals gemeld door 112Frieslan.

Iets voor 12:00 uur werden de politie en een ambulance met spoed naar de Goudenregenstraat gestuurd vanwege een melding van een aanrijding met letsel. Ter plaatse troffen ze een gewonde fietser aan op de Oldegalileën. De fietser is behandeld door ambulancepersoneel en daarna naar het MCL gebracht. Volgens omstanders is de fietser vermoedelijk opzettelijk aangereden door de automobilist. De automobilist, een 49-jarige inwoner van Leeuwarden, is in ieder geval door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De Oldegalileën werd afgesloten vanaf de Goudenregenstraat. Na de aanrijding met de fietser is de auto vermoedelijk tegen een hek gebotst, waarbij de fiets mogelijk werd meegesleept.

De Forensische Opsporing Verkeer (FOV) kwam ter plaatse en heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeval. Of er daadwerkelijk sprake is van opzet kan de politie op dit moment niet bevestigen, maar dit wordt meegenomen in het lopende onderzoek.

Reacties

reacties