Auto vliegt al rijdend in brand, bestuurder en dochtertje op tijd eruit

Geplaatst op 22 augustus 2023, om 17:47 uur

STADSKANAAL – Bij het buurtschap Eerste Dwarsdiep tussen Stadskanaal en Gasselternijveenschemond is aan het begin van de dinsdagmiddag een auto volledig uitgebrand. De inzittenden, een vader en zijn 8-jarige dochter, kwamen met de schrik vrij.

De autobrand werd ontdekt rond 13.25 uur, toen de bestuurder op de Ingenier W.I.C. Van Veelenweg (N378) zag dat er rook en vuur onder het dashboard vandaan kwam. Ter hoogte van Eerste Dwarsdiep nam hij de afslag naar de Noordzijde, waar de man en zijn dochter de auto op tijd konden verlaten. De auto viel daarna al snel volledig ten prooi aan de vlammen in de kofferbak lagen wat privé zaken zoals een tablet, telefoon en kleren.

Noordeinde en W.I.C. Van Veelenweg (N378) was tijdelijk dicht. Blusploegen uit Gasselternijveen en Gieten ontfermden zich over de autobrand, waardoor zowel de Noordzijde als de N378 in beide richtingen tijdelijk werden afgesloten voor het overige verkeer. De politie uit Borger/Odoorn gaf het 8-jarige meisje een knuffeltje mee als troost om van de schrik te bekomen.

Foto’s : Persbureau Drenthe

Reacties

reacties