Explosie bij voordeur van woning

Geplaatst op 29 juli 2023, om 07:49 uur

GRONINGEN – In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn de hulpdiensten uitgerukt vanwege een woningbrand aan de Pasteurlaan in Groningen.

Rond 03:55 uur werden de bewoners opgeschrikt door twee harde knallen bij de voordeur van hun huis. Door de explosie ontstond er rookontwikkeling in de woning, waardoor de brandweer werd ingeschakeld. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek er geen daadwerkelijke brand te zijn. De brandweer heeft een nacontrole uitgevoerd om er zeker van te zijn dat er geen vuurhaarden waren.

Na het vaststellen dat de situatie veilig was, heeft de politie de locatie als plaats delict gemarkeerd. Medewerkers van de Forensische Opsporing zijn ter plaatse gekomen om onderzoek te doen naar het incident. Ook werd een hondengeleider van de politie ingezet om in de omgeving naar mogelijke verdachten te zoeken. Niemand raakte gewond bij het incident. De politie zal nu verder onderzoek doen om de toedracht van de explosie te achterhalen.

Foto’s: Ten Cate Fotografie


Reacties

reacties