Zorgverzekering in Groningen 1% goedkoper dan gemiddeld in Nederland

Geplaatst op 1 juni 2023, om 23:31 uur

Inwoners van de provincie Groningen betalen 1 procent minder zorgpremie dan gemiddeld in Nederland. Dit blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite https://www.geld.nl. Groningers betalen gemiddeld 147,51 euro voor een zorgverzekering. Het landelijke bedrag dat voor een zorgverzekering wordt betaald, is 149,51 euro. Hier zit dus maar een klein verschil in.

Keuze basis zorgverzekering in Groningen nagenoeg gelijk met landelijk gemiddelde

De vergelijkingssite keek ook naar de keuzes die Groningers maken bij het afsluiten van een zorgverzekering. Ook hierbij zie je dat de keuzes van de inwoners van Groningen grotendeels overeenkomen met het landelijk gemiddelde. Zo kiest 40,3 procent van de inwoners van Groningen voor alleen een basis zorgverzekering, gemiddeld in Nederland kiest 41,3 procent hiervoor. De meest gekozen aanvullende dekking was in beide gevallen voor tandartskosten, gevolgd door fysiotherapie.

Verhoogd eigen risico minder gekozen in Groningen

Iets minder mensen uit Groningen kiezen voor een verhoogd eigen risico, namelijk 34,78 procent. Gemiddeld in Nederland kiest 38,2 procent hiervoor. Dit is het enige punt waarbij de Groningers meer afwijken van het gemiddelde in Nederland.

Tip! Een goede en voordelige zorgverzekering in Groningen? Welke zorgverzekering voor jou het beste is, hangt af van welke zorg je nodig hebt. Door ieder jaar even je zorgverzekering via Geld.nl te vergelijken, voorkom je dat je zorgverzekering niet meer bij je past of dat je onnodig te veel betaalt. Vergelijk het meest complete aanbod zorgverzekeringen in Nederland, kies de verzekering die het beste bij je past en bespaar tot wel 595 euro per jaar.

Reacties

reacties