Mogelijk explosief aangetroffen, hulpdiensten groots ter plaatse

Geplaatst op 26 juni 2023, om 20:54 uur

EELDE – In een gebouw aan de Oosterbroek in Eelde heeft de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) mogelijk een explosief aangetroffen op maandagmiddag. Dit gebeurde nadat een verwarde man uit het dorp zich bij de politie had gemeld. De politie was een zoekactie naar de man gestart.

Volgens politiewoordvoerder Matthijs van Houten zou de man in een verwarde toestand bedreigingen hebben geuit. “Uiteindelijk meldde de man zichzelf op het politiebureau en vertelde dat er in het gebouw een explosief zou liggen. De EOD ging het gebouw binnen en trof daadwerkelijk een object aan.”

Van Houten meldt dat er nog onderzoek wordt gedaan om te bepalen of het daadwerkelijk om een explosief gaat. Er wordt passende hulp gezocht voor de man.

Foto’s: Persbureau van Oost Media

facebook

 

Reacties

reacties