Incident bij COA Ter Apel: Chaotische busrit eindigt in vernieling en geweld

Geplaatst op 25 mei 2023, om 20:52 uur

TER APEL – Donderdagavond vond er een ernstig incident plaats op de COA-locatie in Ter Apel. Een groep alleenstaande mannen, die onderweg waren naar Den Haag, raakte tijdens een busrit compleet buiten controle. De situatie escaleerde snel, wat resulteerde in vernieling, plundering en zelfs geweld. De politie-eenheden werden opgeroepen om de rust te herstellen.

De busreis werd georganiseerd door Holiday-Travel, een organisatie die zich doorgaans richt op schrijnende gevallen, zoals gezinnen en alleenstaande mannen. Deze mensen zijn vaak dankbaar voor de geboden hulp, waarbij ze naar een plek worden gebracht waar ze onderdak, eten en rust kunnen vinden. Echter, deze keer veranderde de sfeer halverwege de reis drastisch.

De mannen begonnen de bus te doorzoeken en ontsloten elk compartiment, ondanks dat alles keurig op slot zat. Ze vertoonden een complete minachting voor de eigendommen en de veiligheid van anderen. Toen de groep begreep dat ze terug moesten keren naar Ter Apel, brak de hel los. Er ontstond chaos, waarbij ze elkaar aanvielen en alles wat nog niet geplunderd was vernielden.

Bij aankomst op de COA-locatie waren alle kasten opengebroken, de keuken vernield en de koelkastdeuren kapotgemaakt. De inhoud van de koelkast, zoals wijn, koffie, water, frisdrank en bier, was niet veilig voor de woede van de mannen. Zelfs de zijwanden van de bus vertoonden brandgaten van sigaretten.

Desondanks spreekt Holiday-Travel haar waardering uit voor het kordate optreden van het COA en de hulpdiensten. Via een bericht op Facebook verklaart de organisatie dat het COA uitstekend heeft gehandeld en dat zij zeer dankbaar zijn voor de snelle inzet van een compleet politieteam, inclusief hondengeleiders.

Foto’s: Holiday-travel en Emmen112

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid06nDMFNWujJvBGpHX8ZMWbiRrofRHcQyFvZeipEdFJoEW7HUxeergKrHWzGBVUpkjl&id=100047288777790Reacties

reacties